Gemeente Tilburg

Als vertegenwoordiger van de gemeente Tilburg werkte Suzette Gijzen mee aan de ontwikkeling van een eerste versie van een Ondernemingsdossier voor de Rubber- en Kunststofindustrie.

“Het Ondernemingsdossier voor de Rubber- en Kunststofindustrie maakt ons werk een stuk makkelijker. Omdat ik bijna alle informatie in het systeem kan vinden, hoeft het bedrijf tijdens de controle niet meer van alles op te zoeken. En de overdracht tussen mij en mijn collega’s wordt eenvoudiger, omdat alles wordt vastgelegd en direct oproepbaar is.”

Dat maakt het uitwisselen van informatie dus efficiënter.

Winst is er ook te boeken in de inspecties, volgens Gijzen: “Met de informatie uit het systeem kan ik me beter voorbereiden. Voor een inspectie voor een bovengrondse tank, bijvoorbeeld, kan ik direct terugvinden of daar de jaarlijkse controles al voor zijn uitgevoerd. Als ik dat van achter mijn bureau in kaart kan brengen, hoef ik minder vaak en vooral ook minder lang op inspectie.”

Op grond van haar ervaringen is Gijzen ervan overtuigd dat een Ondernemingsdossier voor bedrijven én overheden grote voordelen kan hebben. Maar ze ziet ook zaken die verbeterd kunnen worden, om meer voordeel uit het systeem te kunnen halen: “Ik mis nu nog informatie over aanmaakdatum en status van digitale documenten; relevant om daar mijn goedkeuring aan te kunnen geven. Nu moet ik deze documenten openen, voor ik weet om welke versie het gaat.”

Zelf werkt Gijzen nu met één bedrijf met het Ondernemingsdossier, een rubberverwerkend bedrijf uit Waalwijk. “Het is een hulpmiddel gebleken in onze communicatie. In plaats van simpelweg gegevens uit de kast te trekken op commando van de gemeente, kijkt dit bedrijf nu bewuster naar de informatie: wat moeten we weten voor een controle? De samenwerking heeft meer inhoud gekregen, ook doordat wij er samen een succes van willen maken.”

Terug