In de praktijk: horeca en gemeente Veere

 

“Eenvoudig een nieuwe drank- en horecavergunning aanvragen met het Ondernemingsdossier”

Arjan Maljaars, eigenaar hotel-restaurant Anno Nu: “Ik hoorde twee jaar geleden voor het eerst over het Ondernemingsdossier. Ik ben daardoor in aanraking gekomen met een aantal andere ondernemers uit de gemeente Veere, waarmee wij het Ondernemingsdossier hebben opgestart. Veel werk, maar als het eenmaal staat, is het het gemak dat de mens dient in combinatie met de digitale communicatie met de gemeente Veere.”

Jerry Troy, hotelier villa Magnolia: “Wij zijn recent aan het werk gegaan met het Ondernemingsdossier. Wij hadden door een uitbreiding in het hotel een nieuwe drank- en horecavergunning nodig en die hebben we helemaal via het Ondernemingsdossier aangevraagd. Zo kregen we via een regelhulp precies te zien welke documenten we aan moesten leveren en welke termijnen daarbij horen. Je weet precies wat je moet doen. Zonder dat je alle stappen doorloopt, kun je het document niet verzenden. Je weet dus dat als je alles ingevuld hebt zeker dat je jouw dossier compleet hebt.”

Arjan Maljaars: “Een voorbeeld van het werken met het Ondernemingsdossier is het ledigen van de vetput. Op het moment dat dit gebeurd is, zet je het document, de nota van de lediging, in het Ondernemingsdossier. En vanuit het Ondernemingsdossier kan de gemeente dan meekijken of het in orde is. Daar hebben wij hen toestemming voor gegeven”.

Rob van der Zwaag, burgemeester gemeente Veere:

“Het Ondernemingsdossier vergemakkelijkt het toezicht richting ondernemers. Wij zien dat de ondernemer een vergunning heeft aangevraagd en wanneer hij verplichtingen nakomt, bijvoorbeeld dat hij een certificaat heeft toegevoegd. Dat kunnen wij digitaal controleren en daardoor is een bezoek aan de ondernemer overbodig. Hij kan verder gaan met zijn zaak en wij zien dat hij voldoet aan de vergunningvereisten.”

Jerry Troy: “Ik zou al mijn collega’s zeker aanraden met het Ondernemingsdossier aan de slag te gaan. Laat je niet snel uit het veld slaan. Het kost even tijd om alles op te zetten, maar zodra de gegevens erin staan, kun je ze heel makkelijk bijwerken en vanaf dat moment is het eigenlijk appeltje eitje. Een stuk beter dan de voorgaande situatie.”

 

Terug