Vakantiepark Vlugtenburg aan Zee

Wilfred van Luijk nam met zijn Vakantiepark Vlugtenburg deel aan de praktijktest van het digitale management systeem RECRON Alert, een voorloper van het Ondernemingsdossier.Een initiatief van de recreatiebranche om het ondernemers makkelijker te maken aan de regels te voldoen. Met name de digitale ‘alerts’ die de ondernemer waarschuwen als deze in actie moet komen, werkten goed volgens Van Luijk. Ook over de inzet van gebruikersvriendelijke digitale formulieren, bijvoorbeeld om de Risico Inventarisatie & Evaluatie op te stellen, is hij positief.

Veel van deze voordelen ziet Van Luijk nu terug in het Ondernemingsdossier:

“Het is een overzichtelijk systeem, met een duidelijke en gebruiksvriendelijke lay-out. Je ziet meteen wat je moet doen. En anders wordt dat wel duidelijk met de regelhulpen, die je op weg helpen bij het invullen.”

Handig vindt hij ook dat wijzigingen in de regels in het systeem naar voren komen, zoals een nieuwe frequentie voor controles. “Als hieraan nu ook op een dag de mogelijkheid gekoppeld kan worden van een vergelijking met anderen uit de branche…?”

Meestal werkt de facility manager van het bedrijf, tevens veiligheidskundige, met het Ondernemingsdossier. Maar Van Luijk kijkt er zelf ook in; hierin staan nu immers allerlei bedrijfsgegevens bij elkaar.

“Als directie hebben wij nu min of meer de garantie dat we overal aan voldoen, omdat we alle stappen hebben doorlopen. Waar je vroeger bij de overheid langs zes of zeven loketten moest, staan hierin nu de regels en vergunningen op een rij die voor ons relevant zijn. Een stukje zekerheid dat we onze zaken op orde hebben.”

Terug